Jasinskase sõnul ei olnud mingeid märke tulekahjust, seetõttu otsustas poe administratsioon evakueerimist mitte korraldada, vahendab Läti Delfi.

Esimest korda hakkas signalisatsioon tööle kell 16.20. Kokku hakkas see tööle kümme korda. Turvamees tegi signalisatsiooni kontrollpuldi järgi kindlaks, et tule, suitsu või tolmu allikas võib asuda hoone keldris, kus käisid ehitustööd. Turvamees kontrollis seda tsooni, kuid mingit ohtu ei märganud. Ta võttis ühendust firmaga Vesmann, mis haldab hoone tulekahjuhoiatussüsteemi. Kohale tuli Vesmanni töötaja, kes samuti mingit ohtu ei märganud.

Jasinskas rõhutas, et turvatöötajatel on õigus inimesi evakueerima hakata ainult reaalse ohu korral inimeste elule. Et signalisatsiooni ei õnnestunud välja lülitada, hakkas tööle automaatne audiosalvestus teatega, et hoonest tuleb lahkuda. Seda aga ei tehtud.

Jasinskas teatas, et lähemal ajal kontrollitakse kõiki Maxima kauplusi. Kõik kannatanud saavad kompensatsiooni. Konkreetset otsust selle kohta pole veel vastu võetud.

Õnnetuse hetkel oli poes umbes 30 töötajat. Kaks neist hukkus ja kaks on haiglas. Veel kaht poldud pressikonverentsi ajal leitud. Tragöödia kahju pole veel kokku arvestatud.