Iltalehti vahendab, et meteoroloog Adam Douty sõnutsi võivad Berguitta'l olla väga rängad mõjud. Tsüklon peaks saareni jõudma juba ööl vastu neljapäeva. AccuWeather kirjutab, et kui see jõuab saarele praegusel kujul, siis pole välistatud ka hukkunud.

Teema kerkis täna üles ka trip.ee lehel. Üks eestlasest rändur kirjutas veidi enne kella 17, et on hetkel Mauritiusel ja tsükloni Berguitta ootel. Ta lisas, et poed ning koolid on kinni, ühistransport ei sõida. "Kui saabusime, siis lennukis pidi kaardil märkima, kus peatud, kuid ilmselt on see puhas formaalsus." Ta lisas, et on tsüklonite aeg ning vihma sajab päris tihedalt.

Iltalehti vahendab, et soomlasi on saarel sadu. Hotellides on töötajad manitsenud, et turistid püsiks oma tubades. Üks soomlanna rääkis väljaandele, et kohalikud on varunud vett ning toitu. Seetõttu on paljudes poodides letid juba tühjad.

Reuters kirjutab, et saare suurim sadam ning lennujaam on samuti suletud.

Näiteks 1994. aastal tabas saart tsüklon Hollanda, mille tõttu hukkus kaks inimest ning hävis 450 majapidamist. Kahju oli kokku 135 miljonit dollarit.