Leedu tööbörsi andmetel on praegu juba registreeritud 302 600 töötut (Eestis üle 95 000) ning need, kel on õnnestunud välja rabeleda, saavad tihti vaid tööd ajutiseks perioodiks, kirjutab Leedu Delfi.

Enim on praegu Leedus vajadus müüjate, suurte veoautode juhtide, müügimänedžeride,  tehnikakaupade müügikonsultantide ja kokkade järele.

Kuu algusest kuni 19. märtsini aitas tööbörs 4607 inimesel tööle saada. Samal ajal registreeriti 3088 vaba töökohta. 2333 töötut kaasati aktiivse hõivatuse poliitikaga - suurem osa neist saadeti ühiskondlikele töödele ja kursustele.

Samal perioodil registreeriti aga 11 700 uut töötut, kellest peaaegu kolmandik - 3700 on vallandatud viimase poole aasta jooksul.

Tööpuuduse kasvutempo vähenemist on märgata veebruari teisest poolest alates. Lisaks märkis tööbörsi esindaja Inga Liubertė märkis, et viimasel ajal on tihedamini hakatud sõlmima tähtajalisi töölepinguid.

Võimalik, et selle taga on ettevõtjate riskihirm ja kord, mis ei kohusta tähtajalise lepingu puhul vallandatule puhkusekompensatsiooni maksma.

Leedu rahvaarv on hinnanguliselt 3,342 miljonit, Lätis 2,231 ja Eestis 1,340 miljonit elanikku.