Minister Segliņši sõnul lõppeb novembrikuus ministeeriumi halduses oleval vanglateametil raha kinnipidamisasutuste elektri, kütte ja toidu eest tasumiseks. Infoagentuuri LETA andmetel oleks kiiremas korras vaja kuskilt leida 2 miljonit latti (üle 44 miljoni krooni).

Vanglad on järjekordne Läti elusfäär, mis on jäänud üleilmsele kriisile jalgu. Vanglateameti ülema Visvaldis Puķīte sõnul on võrreldes 2008. aastaga tema ametkonna eelarve vähenenud 30 protsendi võrra. 

Ajalehe Telegraf andmetel on vangide toiduainete ratsioonid juba vähenemas. Riia keskvangla kinnipeetavad on kaevanud väljaandele, et nende portsjonid on juba poole väiksemad kui varem. Leht kirjutab, et vanglaautoriteedid „ei välista mässusid".

„Juhul kui olukord ei muutu, siis sellest võib kujuneda rahvusliku julgeoleku vaatenurgast suur probleem," arvab minister Segliņš.

Ühe võimaliku lahendusena kujunenud olukorrale nimetab justiitsminister kokkulepet teenuste pakkujatega ja toiduainete tarnijatega maksepikenduse osas või siis valitsuse rahasüsti.