„Kogu eraldusjoone ulatuses anti Ukraina vägede positsioonidele lööke raketiheitjatest Grad, suurtükkidest, lahingumasinatest, laskurrelvadest ja granaadiheitjatest,“ öeldakse teates UNIAN-i vahendusel.

Märgitakse, et vastu õhtut mässulised märgatavalt aktiviseerusid. Öösel tulistati Ukraina sõjaväelasi ja rahulike elanike maju kokku 55 korral.

Võimsatest 152-millimeetristest haubitsatest anti lööke Šõroka Balka pihta Artemivski lähedal ja Šõrokõne pihta. Mariupoli piirkonnas anti 120-millimeetristest miinipildujatest lööke Tšermalõki pihta.

Donetski lähedal Piskõs, Opõtnes, Krasnogorivkas ja Marjinkas tulistati metoodiliselt laskurrelvadest ja 82-millimeetristest miinipildujatest. Pärast keskööd tulistasid Vene ja terroristlikud ebaseaduslikud relvaformeeringud Zolotet ja Sokilnõkõt, mis asuvad Luganski oblastis,“ teatas staap.

Kõige aktiivsemalt tulistasid terroristid terrorismivastase operatsiooni positsioone Marjinkas, vähemalt kümme korda. Kasutati 120-millimeetriseid miinipildujaid, jalaväe lahingumasinaid, granaadiheitjaid ja laskurrelvi.

Okupantide diversiooni- ja luuregrupp üritas tiheda tule katte all kaks korda terrorismivastase operatsiooni jõude positsioonidelt tõrjuda. Need katsed lõppesid mässulistele taas kaotustega ja nad taganesid.