Sellal kui diplomaadid püüdsid leppida kokku maailmakaubanduse liberaliseerimise läbirääkimiste uue vooru päevakorras, toimusid tänavatel vabakaubanduskõneluste vastaste ja politsei kokkupõrked. USA valitsus saatis kohalike politseijõudude toestamiseks kohale Rahvuskaardi üksused.

Vaatlejate sõnul meenutas olukord Seattle'i tänavatel 1960te ja 1970te kodanikuõiguste eest võitlejate ja sõjavastaste proteste, kui politsei laskis käiku pisargaadi ja kumminuiad. Enamus meeleavaldajatest olid rahumeelsed, osad aga lõhkusid kaupluste aknaid ning asusid käsikähmlusse politseiga. Politsei arreteeris 30 inimest, 17 sai kergemaid vigastusi.

Westini hotell, kus peatuvad USA kaubandusesindaja Charlene Barshefsky ja tema Jaapani kolleeg, palus külalistel hotellist mitte lahkuda, kuna kardeti, et demonstrandid võivad korraldada majale tormijooksu.

Protestidele vaatamata jätkasid 135 WTO liikmesriigi ministrid kõnelusi, tutvustades oma nägemusest globaalse kaubandussüsteemi tulevikust.

Protestijad väidavad, et kaubavahetuse liberaliseerimine kahjustab keskkonda ning alandab töötavate inimeste elatustaset, rikastades vaid suurfirmasid.

WTO juht Mike Moore kaitses oma organisatsiooni, väites, et kaubavahetuse liberaliseerimise vastased õõnestavad eelkõige vaesemate riikide huve.

President Bill Clinton saabub Seattle'sse kolmapäeval ning esineb protestijate ees pöördumisega.