Kuukalendri uue aasta saabumine on umbes viiendiku maakera elanikonnast moodustavatele hiinlastele aasta suurim püha, mida tähistatakse pidude, uute rõivaste näitamise, templites palvetamise, mahjonggi ning sõprade ja sugulaste külastamisega.

Tavahommikul tiheda liiklusega Hongkongi, Pekingi ja Taibei tänavad olid kolmapäeval hommikuse tipptunni ajal tühjad, sest puhkepäev võimaldas enamikul inimestest kauem magada.

Kaheteistkümnest sümbolist koosneva hiina horoskoobi järgi on saabuv aasta mao ehk väikese draakoni aasta. Maoaastal sündinud peaksid olema diplomaatilised, sarmikad, sügavmõttelised ja romantilised, aga nad võivad olla rahaga kitsid, edevad ja abielus truudusetud.

Kuulsad Maod on ka USA president John F. Kennedy ja Hiina revolutsioonijuht Mao Zedong — mõlemad karismaatilised naistekütid.

Madu võib kaasa tuua murranguid, revolutsioone ja katastroofe. Sel aastal aga suuri muutusi ei tule, ennustab Taiwani astroloog Shao Chung-ling.

“Maailma asjades ei ole oodata suurt edu ega suuri läbikukkumisi,” ütles ta. “See aasta ei ole liiga hea ega liiga halb.”

Aasta võib aga edu tuua uuele USA presidendile George W. Bushile. 1946. aastal sündinud Bush on Koer ja Koerad pidavat Madudega hästi läbi saama.

Kahe maailma suurima hiina riigi Taiwani ja Hiina liidritel on aga põhjust muretsemiseks, sest presidendid Chen Shui-bian ja Jiang Zemin on mõlemad Tiigrid — Mao kõige kurjemad vaenlased.