Neljakümnendates aastates Kong Dongmei ja tema abikaasa Chen Dongsheng on viie miljardi jüaani (815 miljoni dollari) suuruse isikliku varaga Hiina finantsajakirja New Fortune nimekirjas 242. kohal, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Kong on Mao ja tema kolmanda naise He Zizheni lapselaps. Pärast õpinguid USA Pennsylvania ülikoolis avas ta 2001. aastal Pekingis Mao teoseid müüva ja "punakultuuri" propageeriva raamatupoe.

2011. aastal abiellus ta Cheniga, kellele kuulub kindlustuskompanii, oksjonimaja ja kullerifirma. Enne seda olid nad 15 aastat koos elanud ning neil on kaks tütart ja poeg, märkis New Fortune, viidates Hiina ühe lapse poliitika rikkumisele.

Kongi sattumine rikkurite nimekirja vallandas Hiina Twitteris Weibos elava arutelu. paljud kommentaatorid süüdistavad naist vanaisa põhimõtete reetmises.

"Eraomandi kaotamist juhtinud esimees Mao järglane abiellus kapitalistiga ja rikkus kolme ebaseadusliku lapse ilmaletoomisega pereplaneermispoliitikat," kirjutas Luo Chongmin, valitsusnõunik Edela-Hiinast.

Kommentaatorite hulgas leidub ka neid, kelle sõnul kuuluvad Kongi miljonid tegelikult tema mehele, kes teenis need juba enne Mao lapselapsega abiellumist.