Hispaania meedia vahendas Arona linnapea sõnu, et mees, kes põgenemiskatsel vahistati, oli 28-aastane bulgaarlane Dayan Valentinov, kellel on teadaolevalt tuvastatud vaimseid häireid, vahendas BNS.

Meedia andmeil oli ohver üle 60-aastane naine, kes teadaolevalt ei olnud ründajaga mingil viisil seotud ja oli poes sisseoste tegemas.

"Võigas rünnak kulmineerus sellega, et mees nüsis naisel pea maha, haaras selle kaasa ja jooksis välja. Seal viskas ta pea tänavale rahva sekka," kirjeldati politsei ametlikus avalduses. Politseinikel õnnestus mõrtsukas vahistada, kui ta maadles tänaval parajasti kaupluse turvamehega.

"Mulle jooksis vastu üleni verine mees ja tema järel turvatöötaja. Mees viskas midagi maha, millega ma oleks äärepealt pihta saanud. Pärast selgus, et ta käes oli inimpea," kirjeldas pealtnägija Bernando kohalikule raadiojaamale Cadena Ser.

Uudistekülje CanariasalDia andmetel olevat mees rünnaku ajal röökinud: "Jumal on maa peal!"

Suurbritannias jõudis uudis mitmete väljaannete esiküljele pealkirjadega nagu The Suni "Pea maha: matšeeteõudus puhkusesaarel!" või Daily Mirrori "Maniakk lõikas briti naisel pea maha!".