Ärimees tunnistas end süüdi nii selles kui veel neljas teises süüdistuses, sealhulgas kuritegelikku jõuku kuulumises, vahendab uudistekanal BBC.

Caruana Galizia surma uurimine on saare valitsust raputanud. Peaminister Joseph Muscatile avaldatakse survet tagasi astuda.

Tema vanemnõunik Keith Schembri lahkus sel nädalal keset teateid ülekuulamisest politseis. Samal ajal astus tagasi ka turismiminister Konrad Mizzi ning majandusminister Chris Cardona.

Galizia mõrvaga seoses ootab kohtuprotsessi kolm inimest, kuid politsei uurimine keskendub nüüd sellele, kes tapmise tellis ja miks.

Pärast seda, kui ärimees Fenechi üritas 20. novembril jahtlaevaga saarelt lahkuda, on teda ajakirjaniku tapmise asjus korduvalt küsitletud. Ta palus teabe eest armu andmist, kuid tema taotlus lükati tagasi.

Malta meedia väidab, et ta oli tuttav kriminaalsete ettevõtetega seotud taksojuhi Melvin Theumaga, keda kohalikus meedias on nimetatud mõrva potentsiaalseks vahendajaks.

Fenech on Maltal tuntud tegelane, kes on töötanud ärigrupi Tumas juhina ja energiaettevõtte Electrogas direktorina, kuid hiljuti loobus mõlemast ametist.

Teda seostati eelmisel aastal salapärase Dubaisse registreeritud ettevõtte 17 Black omanikuna.

Ettevõte oli kantud Panama paberitesse - 2016. aastal lekkisid Panamana advokaadibüroost konfidentsiaalsed dokumendid, mis paljastasid, kuidas rikkad ja võimukad kasutavad maksuparadiise seadustest möödahiilimiseks.

Caruana Galizia oli sellest kirjutanud umbes kaheksa kuud enne oma surma, väites, et sellel on seoseid nii Keith Schembri kui ka Konrad Mizziga.

Caruana Galizia mõrva uurimine intensiivistus, kui taksojuht Theuma sai esmaspäeval armu.

Peaminister ütles parlamendile, et mehele anti tapmise kohta saadud teabe eest immuniteet. Malta meedia väitis, et tal oli juhtumiga seotud helisalvestusi.