Reepalu veeretas osa süüst kohalike juutide tagakiusamise lisandumise eest juutidele enestele, sest viimased ei võtnud Gaza sõja küsimuses piisavalt selget seisukohta, vahendab The Local.

„On palju näiteid juutide diskrimineerimisest ja nende ründamisest ning Malmös pole neid just kõige vähem olnud. Juudid on ära teeninud tugeva toetuse ja iial ei tohiks omavahel segi ajada debatti antisemitismi ja sionismi üle,” ütles Sahlin ajakirjanikele seoses visiidiga Stockholmi Södertörni ülikooli.

„Ilmarilt on tulnud mitmeid kahetsusväärseid kommentaare, mida võis nii tõlgendada,” ütles Sahlin, rõhutades, et ta tunneb Reepalu piisavalt hästi teadmaks, et viimane ei mõelnud seda nii.

„Ta on hea inimene. Ilmar ei ole antisemiit, vaid rassismi vastu võitleja ja ka Malmö juutide vastaste rünnakute vastu võitleja. Ma palusin tal alustada korralikku dialoogi Malmö juudikogukonnaga, et asjad selgeks rääkida,” ütles parteijuht Sahlin.

Rootsi ajakirjanduses on sel nädalal taas muret väljendatud seoses Reepalu kommentaaridega Briti ajalehes Sunday Telegraph.

„Juutidevastaseid rünnakuid pole olnud ja kui linna juudid tahavad kolida Iisraeli, ei ole see Malmö asi,” ütles Reepalu Sunday Telegraphile.

Neljapäeval kohtus Reepalu Malmö juudikogukonna esindajate Fred Kahni ja Fredrik Sieradzkiga. Initsiatiiv kohtumiseks tuli Reepalult.