Rumeenia uute maksumaksjate hulgas on ka ennustajad, aga nemad teadsid seda ilmselt juba ette, teatab Associated Press.

Ebausk pole Rumeenias naljaasi ja see on olnud osa kohalikust kultuurist sajandeid. Teatakse, et president Traian Băsescu ja tema abid kannavad teatud päevadel kurja eemale hoidmiseks purpurit.

Tosin nõida viskab viskab mürgist nõiajuurt Doonausse ja neab valitsusametnikud ära, et „kurjus nad päriks”, teatas nõid nimega Alisia.

„See seadus on tobe. Mida seal maksustada on, kui me vaevalt midagi teenime?” küsis Alisia. „Seadusandjad ennast ei vaata, kui palju nemad teenivad oma trikkidega, nad varastavad ja tulevad meie juurde, et me nende vaenlased ära neaksime.”

Varem polnud Rumeenia tööseaduses märgitud selliseid ameteid nagu nõid, astroloog või ennustaja. Seega ei maksnud ka makse. Uue seaduse järgi peavad nad riigile maksma 16 protsenti sissetulekust ning andma oma osa haigekassasse ja pensionifondi.

Mircea Geoana, kes kaotas 2009. aasta presidendivalimistel Băsescule, kukkus läbi otsustaval valimisdebatil. Hiljem süüdistas Geoana kaaskond oponendi abisid negatiivse energia rünnakutes.

Geoana abi Viorel Hrebenciuc väitis, et kogu kampaania ajal toimus „violetse leegi” vandenõu ning Băsescu ja teised riietusid neljapäeviti purpurisse, et suurendada oma võiduvõimalusi. Tähtsatel päevadel teevad nad seda jätkuvalt, sest purpur muudab kandja väidetavalt tugevamaks ja hoiab eemale kurja.

Endisel kommunistlikul diktaatoril Nicolae Ceauşescul ja tema naisel Elenal oli isiklik nõid.

63-aastane nõidade kuninganna Bratara Buzea, kes Ceauşescu ajal 1977. aastal nõidumise eest vangi pandi, on uue seaduse üle maruvihane.

Buzea ütles oma villas Mogoşoaias Bukarestist põhja pool, et kavatseb needuse panemiseks kasutada eriliselt mõjusat kassisita ja surnud koera segu ning taustaks laulab nõidade koor.