„Me oleme uhked, et venekeelne Newsweek on olnud väljapaistev, võitnud auhindu ning vastanud kuue aasta jooksul kõigile ajakirjandusliku töö standarditele,” teatas Axel Springer Verlag AG oma avalduses The Locali vahendusel. „Kahjuks ei suutnud me panna ajakirja kindlale majanduslikule alusele, mis oleks talle tuleviku kindlustanud.”

35 riigis 170 ajalehte ja ajakirja, sealjuures Saksamaa suurimat päevalehte Bild välja andev Axel Springer Verlag sõlmis USA ajakirjaga Newsweek selle venekeelse väljaande kirjastamiseks lepingu 2004. aastal.

Ajakiri kogus tuntust oma kõrgetasemeliste allikate ja võime poolest uurida sotsiaalseid ja poliitilisi lugusid aususega, milleks teistel Venemaa väljaannetel harva julgust jätkus.

Ajakirja peatoimetaja Mihhail Fišman kinnitas, et ajakiri suleti majanduslikel põhjustel.

„Põhjused on puhtalt majanduslikud. Ajakiri ei tootnud kasumit,” ütles Fišman raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Ajakiri trotsis julgelt Venemaal välja kujunenud tabusid. Ajakirja eelmine peatoimetaja Leonid Parfjonov oli üks Venemaa kuulsamatest ajakirjanikest, kes vallandati kunagi telekanalist NTV, sest ta keeldus allumast tsensuurile.

Märtsis avaldati Kremli-meelse noorteliikumise veebilehel video Fišmanist koos noore naisega kokaiini ninna tõmbamas. Teises videos annab ta väidetavalt liiklusmiilitsale altkäemaksu.

Venekeelse Newsweeki kadumine kahandab veelgi juba niigi pea olematut opositsioonilise meedia trükiväljaannete hulka Venemaal. Suurematest on alles jäänud nädalaleht Novaja Vremja, majandusleht Vedomosti ja kolm korda nädalas ilmuv Novaja Gazeta.