Interpol uurib fotot ja võtab ajalehtede teatel väidet tõsiselt, vahendab Ilta-Sanomat.

Marokos augustis puhanud hispaanlastest abielupaar tegi foto, kuna kahtlustas, et araablastega ringi liikunud pisitüdruk võib olla Madeleine. Araablaste grupp oli minemas Tangeri poole ning üks naine kandis blondi tüdrukut seljas.

Hispaaniasse naasnud abielupaar saatis foto politseisse, kes edastas selle Interpolile.

Foto saadetakse tõenäoliselt ka Briti Child Exploitation ja Online Exploitation keskustesse, kes pärast Maddy kadumist on teinud arvutianalüüsi tuhandetele turistide tehtud fotodele.

Hispaania valitsuse esindaja Jose Herrero Arcas kinnitas, et foto on saadetud Interpolile. “Politsei sai hispaania paarilt foto tüdrukust, kes võib olla Madeleine. Foto pole väga terav, sest see on tehtud 200 meetri kauguselt,” tõdes ta ajalehe Daily Telegraph andmeil.

Juhul, kui pildil kujutatud tüdruk on Madeleine, pöörab see Portugali politsei senised otsingud pea peale. Seniajani on politsei uskunud, et Madeleine on juba surnud.

Väidetavalt on Madeleine’i lisaks kõne all olevale Marokos kolm korda nähtud. Eile rääkis üks hispaanlanna, et märkas mai lõpus Põhja-Marokos Madeleine’i ühe mosleminaise käest kinni hoidmas. Varem rääkis kaks inimest, et nägid Madeleine’i kuus päeva pärast tema kadumist Marrakeshis.