Burdeni sõnul on fotod piisavalt selged, et tuvastada hooned ja inimeste näod ning need anti üle Portugali politseile, kui NATO ametnikud said hiljem Madeleine'i kadumisest teada. 2007. aasta 3. mai õhtul, kui Madeleine Praia da Luzi kuurordist kadus, tegi lennuk aerofotosid just sellest Algarve piirkonnast, vahendab Daily Express.

„See oli NATO õppusel ja seda oli kasutatud samasugustel missioonidel teiste Euroopa riikide kohal muudel aegadel,“ ütles Burden. „Minu allika järgi anti kaadrid filmist pärast nende informatsioonipalvet Madeleine'i kadumise kohta üle Portugali politseile. Mulle öeldakse, et toimus mitu madalalt ülelendu kuurordist osana pikemast fotoluure õppemissioonist. Kuigi valgus oli kadumas, on inimesi ja hooneid selgelt näha.“

Portugali politsei tänas Portugali õhujõude filmi saatmise eest, kuid neid pilte polnud materjali hulgas, kui hiljem avaldati salajased politseitoimikud.

Scotland Yardi pressiesindaja keeldus seda teemat kommenteerimast.

Kui head pildid on olemas, võivad need olla otsustava tähtsusega selle väljaselgitamisel, mis toimus olulistel hetkedel Ocean Clubi puhkusekompleksi ümbruses. Lennuki spioonikaamerad on nii arenenud, et fotodelt on võimalik eraldada sõidukite numbrimärke ja ideaalsetes tingimustes ka inimese silma värvi.