Üksikasjad tulid avalikuks siis, kui Londoni politsei komissar Sir Paul Stevenson kaitses Scotland Yardi otsust Madeleine’i kadumist uurima hakata, kinnitades, et tüdruku võib veel elusana leida, teatab Daily Telegraph.

Madeleine kadus 2007. aasta 3. mail Portugalis Praia da Luzis. Portugali politsei viis koos Briti kolleegidega läbi laiaulatusliku uurimise, kui 2008. aasta juulis lõppes see tulemusteta.

Sellest alates pole ühegi riigi politsei Madeleine’i aktiivselt otsinud, seda on teinud vanemate palgatud eradetektiivid.

Eelmisel nädalal teatati aga, et Scotland Yard hakkab asja uuesti uurima. Kriitikud väitsid, et sellega raisatakse politseinike väärtuslikku aega. Politsei allika teatel hakkavad asjaga tegelema 30 politseinikku, kes oleksid niikuinii lahkunud kas koondamise või pensionile mineku läbi.

Üks kõige suuremaid raskusi ja kulusid on see, et suur osa uurimismaterjalist tuleb tõlkida portugali keelest.

Londoni politsei komissar kinnitas, et alati on olemas võimalus, et detektiivid leiavad Madeleine’i elusalt.

„Kui tuleb taotlus, mida toetab peaminister ja siseminister, võetakse seda väga tõsiselt,“ ütles Stevenson. „See pole erandlik. See on õige asi, mida teha. Me vaatame seda tüüpi juhtumeid üle ja ma arvan, et sellest võib kasu olla.“