Scotland Yardi uurimisgrupp esitas vastavasisulise taotluse Sky Newsi teatel varem sel nädalal. Mehed tahetakse ka üle kuulata. Sky Newsi teatel töötas kolmik varem Praia da Luzi Ocean Clubis, kus McCannide pere puhkust veetis, kui Madeleine kadus, vahendab Ilta-Sanomat.

Piirkonnas toimus mõni kuu enne tollal kolmeaastane olnud Madeleine'i kadumist mitmeid murdvargusi. Politsei kahtlustab, et kolmik on selle vargustesarja taga.

Ocean Clubi endine töötaja Nelson Rodrigues ütles Sky Newsile, et hotellikompleksi töötajatel oleks olnud suurepärane võimalus laps röövida.

„Töötajad teavad aegu, millal inimesed on oma tubades ja millal nad ei ole. Seal on ettekandjaid, baarmene, remondimehi, retseptsioonitöötajaid ja koristajaid, palju rahvast,“ ütles Rodrigues.

Madeleine kadumise ajal töötas hotellis 160 inimest.

Scotland Yard kuulas 1,5 aastat tagasi üle briti mehe, kes omab Ocean Clubis korterit. Tema sõnul varastati sealt umbes kuu enne Madeleine'i kadumist mitmeid esemeid.

Korteris ei olnud sissemurdmise jälgi, nii mehe sõnul on põhjust oletada, et varastel oli kasutada võti. Daily Mirrori teatel oli ka pea kõigil mehe naabritel samasuguseid kogemusi.

Daily Mirrori teatel hakkas politsei hotelli endiste töötajate vastu huvi tundma nende omavahelisi telefonikõnesid uurides. Varem on juttu olnud sellest, et politsei otsib kolme meest, kelle telefonid „olid punased“ kohe pärast Madeleine'i kadumist.

Telefoniandmete järgi helistasid mehed teineteisele mitmel korral mõne tunni jooksul pärast seda, kui Madeleine'i kadumist oli märgatud. Portugali politsei ei ole Briti kolleegide taotlusele seni vastanud.