Scotland Yardi uurijad on koos BBC-ga loonud senistest täpseima sündmuste rekonstruktsiooni sellest, mis nelja-aastase briti tüdrukuga Portugali kuurordis juhtus. Pärast seda, kui juhtumit hakati 2011. aastal uuesti uurima, on politsei vestelnud enam kui 400 uue inimesega, kelle seas on ka uusi tunnistajaid, vahendab Iltalehti.

Maddy vanemad Kate ja Gerry McCann ütlesid ajalehele The Telegraph antud intervjuus, et on saanud palju julgustust sellest, et puzzle tükid hakkavad lõpuks paika saama.

Praegu uuritakse tuhandete Portugalis Praia da Luzis Maddy kadumise hetkel olnud inimeste mobiiltelefonide andmeid. Sellega tegeleb lausa 37 politseinikku. Scotland Yard plaanib teha suunatud abipalveid, lootes niiviisi leida võimalikke tunnistajaid.

"Ma tõesti usun, et on olemas inimesi, kelle käes on Maddy kadumise müsteeriumi võti ning kes ise ei pruugi sellest teadlikudki olla," sõnas otsinguid juhtiv ülemkomissar Andy Redwood.

Scotland Yard ei kommenteeri täpsemalt kuriteopaiga uut uurimist, ent möönab, et portugallastel pole  Maddy kadumise päevast kasutuskõlblikku turvakaamerapilti.

Madeleine McCann jäi kadunuks mais 2007, mil ta oli koos oma perega puhkamas Portugalis Praia da Luzis. Vanemad läksid restorani õhtustama ning naastes oli tuppa magama jäetud tüdruk kadunud.

Maddy kadumise rekonstruktsiooni saab näha BBC-st järgmisel esmaspäeval saates "Crimewatch".