Benalla tuli ise politseijaama ning teda küsitleti täna hommikul. Benalla vastu esitati süüdistus vägivallatsemise eest ning politseiniku teesklemise eest.

Prantsusmaa presidendikantselei teatas, et Benalla töölepingu katkestamist algatati pärast seda, kui uued kaadrid jõudsid avalikkuseni.

Kaadrid ilmusid kolmapäeval, kui Prantsusmaa ajaleht Le Monde avaldas video 1. mai protestidest Pariisis, kus politseinikud kasutasid pisaragaasi protestijate peal. Politseimaski kandev Benalla haarab ja lohistab videos naist ning seejärel peksab ja trambib relvatut noormeest. Benallat ümbritsevad politseinikud lasevad turvamehel tegutseda.

„See, mida ma nägin, ei ole normaalne, see on enneolematu, see ei ole seaduslik ja politsei ei kasuta selliseid võtteid,“ teatas juhtumit pealt näinud tunnistaja. „See on vastuvõetamatu, ma olen väga vihane ning ma tahan selle inimese vastu näha tegutsemist õigussüsteemilt, politseilt ja kantseleilt.“

Benalla, kes ei ole enne politseinikuna töötanud, palus presidendikantseleilt vaba päeva, et ta saaks Pariisi demonstratsioonide ajal „jälgida politsei tegevust“.

Kuigi kantselei teatas, et Benalla tegeleb ainult haldusülesannetega, teatas Prantsusmaa telekanal BFM, et turvamees oli koos MM-i võitu tähistava Prantsusmaa jalgpallikoondisega bussil.

Osad Prantsusmaa poliitikud on kahtlustanud kinnimätsimist presidendikantselei poolt. Nad küsivad, miks võimud koheselt ei tegelenud ja miks juhtumist ei teatatud kohe politseid.

Benalla liikus 2017. aasta presidendivalimistel tihti koos Macroniga ringi. Kui Macron valimised võitis, viidi Benalla üle presidendipalee turvameeskonda.