ANA teatel mõõdeti maa-aluste tõugete võimsuseks 5,0 magnituudi Richteri skaala järgi. Ateenat raputas järjest kolm väiksemat maavärinat — 3,5, 3,8 ja 3,4 magnituudine. Seismoloogide teatel oli maa-aluste tõugete kese Ateenast 20 km põhjas Parnitha lähedal, kus 1999. aasta septembris hukkus maavärina läbi 143 inimest. Tookord mõõdeti maavärina võimsuseks 5,9 magnituudi.

Seismoloogid hindavad Parnitha maavärinaid normaalseks postseismiliseks aktiivsuseks.

Indoneesia Meteoroloogia- ja Geofüüsikaagentuur teatas maavärina võimsuseks 5,0 magnituudi Richteri skaalal, selle epitsenter asus ookeanis. Maa-aluseid tõukeid registreerinud välismaa observatooriumide andmetel oli maavärin 7,3-magnituudine, mis peaks põhjustama tõsiseid purustusi ja tekitama tsunamisid.

Maa-aluseid tõukeid oli tunda terves Sumatras ja pealinnas Jakartas, kõige tugevamini aga Bengkulu provintsis, kus mullu juunis sai võimsas maavärinas surma 120 inimest. Maavärinale järgnes mitu järeltõuget.

“Ma just kontrollisin oma töötajatega sealtkandist, kus maavärinat oli kõige rohkem tunda ja nad ütlesid, et purustusi ega ohvreid ei ole,” ütles provintsi katastroofiüksuse sekretär telefoni teel Reutersile.

“Kui magnituude oleks olnud 7,3, nagu nad ütlevad, oleks majad kokku varisenud,” lisas ta.

Jakartast 550 km loodes asuvas Bengkulu linnas äratas maavärin inimesed unest ja nood põgenesid paanikas majadest välja. Jakarta Meteoroloogia- ja Geofüüsikaagentuuri teatel toimus maavärin kell 2.28 hommikul ja selle epitsenter jäi Manna linnast 21 km edelasse 80 km sügavusse ookeani põhja.