Helsingi esimese astme kohus võttis 32-aastase Pönkä vahi alla kahtlustatuna rängas pettuses ja kahes tulirelvaseaduse rikkumises, mis leidsid väidetavalt aset jaanuaris ja veebruaris Helsingis, vahendab Ilta-Sanomat.

Pönkä saabus kohtusse rahuliku olekuga ja musta riietununa. Meedial lubati istungi alguses filmida ja fotosid teha, kuid edasi jätkus istung suletud uste taga.

Pönkä on viimased kuud oodanud vabaduses oma eelmise kohtuasja arutamist teise astme kohtus. Ta mõisteti novembris Helsingi esimese astme kohtus kolmeks aastaks ja kaheksaks kuuks vangi, kuid otsus ei ole veel jõustunud.

See otsus tehti ränga pettuse ja raskete tulirelvakuritegude eest. Pönkät kahtlustati ka rikka inimese röövimise ettevalmistamises, kuid see süüdistus tühistati.

Pönkä alustas oma kurjategijakarjääri üle kümne aasta tagasi ulatuslike valearvepettustega. Eestis mõisteti ta süüdi mõrvas pärast äripartneri mahalaskmist ja tükeldamist 2005. aasta detsembris. Tingimisi vabastati Pönkä Soomes 2014. aasta detsembris.