Briti ajakiri „The Lancet“ kirjutab oma artiklis, et kaks miljardit inimest on ülekaalulised või rasvunud. Artikli autorid nõuavad valitsustelt üle maailma rangemat lähenemisviisi ülekaalulisuse leviku vastu.

Melbourne`i ülikooli hiljutised uuringud näitasid, et üle maailma on rohkem kui 1,5 miljardit täiskasvanut ülekaalulised ning 500 miljonit on juba rasvunud. Lisaks sellele näitavad austraallasete uuringud, et maailmas on 170 miljonit ülekaalulist või rasvunud last.

Artikli autorid nõuavad, et rahvusvaheline üldsus peaks ülekaalulisuse ning rasvumise vastu radikaalseid samme astuma. Nad tahavad, et Ühinenud Rahvaste Organisatsioon võtaks vastu meetmed ülekaalulisuse ning rasvumise vastu, mis on võrreldavad tubakatoodetevastase leppega.

Maineka Briti ajakirja ekspertide sõnul pole rasvumisepideemiat võimalik ilma valitsuse juhtimiseta kontrollida.

Osas riikidest, nagu USAs, Uus-Meremaal ning Austraalias on rasvumine muutunud suurimaks ohuks inimese tervisele.

Ülekaaluliste inimeste osakaal maailma eri riikides on erinev. Kui USAs on ühel kolmandikul naistest kehamassiindeks üle 30, siis Jaapanis ning Hiinas on nii kõrge kehamassiindeks ühel naisel 20 seast. Kehamassiindeks näitab kaalu ning pikkuse suhet.

Ülekaaluliseks peetakse inimest, kelle kehamassiindeks on suurem kui 25 ning rasvunud ollakse kehamassiindeksist 30.

Ülekaalulisuse ning rasvumise võimalikud tagajärjed tervisele on südame- ning veresoonkonnahaigused ja lubjastunud arterid. Maailma tervishoiuorganisatsiooni sõnul suureneb ka oht haigestuda diabeeti, dementsusesse ning saada südameinfarkt või rabandus.

Et põhjuseks on vähene liikumine ning vale toitumine, siis nõuavad mõned teadlased ebatervislikele toitudele ning jookidele lisamaksu.