Anheuser-Busch InBev nimetas väiteid täielikult valedeks ning teatas, et tooted vastavad täielikult sildistamisseadustele, vahendab BBC News.

Hagi põhineb õlletehaste endiste töötajate informatsioonil.

„Meie informatsioon tuleb Anheuser-Buschi endistelt töötajatelt, kes on meile teatanud, et firma üldise praktikana on kõik [hagis] mainitud tooted veega lahjendatud,“ ütles hagejaid esindav juhtiv advokaat Josh Boxer.

Kaebuses väidetakse, et Anheuser-Buschi kasutuses on maailma keerulisemate hulka kuuluv protsessi kontrollimise tehnoloogia, et jälgida täpselt alkoholisisaldust tootmise lõppetappidel, ning siis lisatakse täiendavalt vett, et toota märkimisväärselt väiksema alkoholisisaldusega õllesid kui on kirjas etikettidel.

Hagis väidetakse, et selline teguviis sai alguse, kui USA firma Anheuser-Busch ühines 2008. aastal Belgia-Brasiilia InBeviga, mille tulemusena sündis maailma suurim alkoholitootja.

„Pärast ühinemist lisati kiirendatud korras petmisviise, tuues ohvriks kunagi Anheuser-Buschis toodetud toodete kvaliteedi, et vähendada kulusid,“ öeldakse hagis.