Ratsutades oma mitmete telekommunikatsiooni holdingfirmade tõusva väärtuse laineharjal, möödus Slim ameeriklastest Bill Gatesist ja Warren Buffettist ning temast sai maailma rikkaim inimene Forbesi 2010. aasta miljardäride edetabelis.

Slimi varandus on kasvanud 53,5 miljardi dollarini (615 miljardi kroonini), mida on 18,5 miljardit dollarit rohkem kui aasta tagasi. Mobiiltelefoniettevõtte America Móvil, milles Slimil on 23 miljardi dollari suurune osalus, aktsiate väärtus tõusis aastaga 35 protsenti.

Teisel kohal oleva Gatesi varandust hinnatakse 53 miljardile dollarile, mida on 13 miljardi võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Buffetti varandus kasvas 10 miljardi dollari võrra ja see on nüüd 47 miljardit dollarit.

Maailma miljardäride varanduse keskmine suurus on sel aastal 3,5 miljardit dollarit (40 miljardit krooni). Maailmas on 1011 miljardäri. Eelmisel aastal oli neid 793 ja 2008. aastal 1125. Varandus kahanes vaid 12 protsendil eelmise aasta tabelis olnud miljardäridest.

Tabelis domineerivad endiselt USA miljardärid, kuid nende osakaal väheneb. Maailma miljardäridest 40 protsenti on pärit USA-st. Eelmisel aastal oli see number 45 protsenti.

97 uuest miljardärist ainult 16 protsenti on pärit USA-st. Jõuliselt astub esile Aasia. Sealt on pärit 104 mogulit, mida on Euroopaga võrreldes vaid 14 võrra vähem.

Oma esimesed miljardärid said Soome ja Pakistan.

Kõige rohkem miljardäre väljaspool USA-d on Hiinas (koos Hongkongiga) — 89.

Venemaal on 62 miljardäri, kellest 28 olid eelmisel aastal tabelist välja langenud ja tulid nüüd tagasi. Sel aastal langes välja aga näiteks Boriss Berezovski.

Vaata maailma miljardäride edetabelit SIIT.