USA president Barack Obama ütles, et Ameerika kaotas truu sõbra. Obama nimetas Thatcherit üheks suurtest vabaduse eest võitlejatest.

Kanada peaminister Stephen Harper ütles, et Thatcher defineeris oma majanduspoliitikaga tänapäevase konservativismi.

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso avaldas Thatcherile austust tema panuse eest liidu kasvu, vaatamata Thatcheri enda reserveeritusele Euroopa Liidu väärtuste suhtes. Barroso sõnul oli Thatcher Euroopa Liidus ettevaatlik, kuid siiski pühendunud mängija, keda jäädakse mäletama nii tema panuse eest kui ka reserveerituse eest ühise projekti suhtes.

Euroopa parlamendi sotsialistist president Martin Schulz nimetas Thatcherit ajaloolise tähtsusega figuuriks, viidates samas selgetele poliitilistele erimeelsustele.

„Pole tähtis, kas tema poliitikaga ollakse nõus või mitte, Margaret Thatcher näitas, et poliitikal on endiselt võime olla muutuse jõud,“ ütles Schulz.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel nimetas Thatcherit erakordseks juhiks.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy ütles, et Thatcheri kindel otsustavus reformide läbiviimisel oli inspiratsiooniks Euroopa juhtidele, kes seisavad praegu silmitsi väga keeruliste väljakutsetega, mis nõuavad suuri jõupingutusi ja poliitilist julgust.

Prantsusmaa president François Hollande nimetas Thatcherit suurkujuks, kes jättis Suurbritanniale sügava jälje.

Nõukogude Liidu endine president Mihhail Gorbatšov nimetas Thatcherit suureks poliitikuks, kes läheb ajalukku. Thatcher oli esimene lääne riigijuht, kes 1984. aastal Gorbatšoviga kohtus.

„Meie esimene kohtumine 1984. aastal pani aluse suhetele, mis olid kohati keerulised, mitte alati sujuvad, kuid mis olid tõsised ja vastutustundlikud meie mõlema jaoks,“ lisas Gorbatšov.

Isegi need, kellel pole põhjust Thatcherit väga hea sõnaga meenutada, avaldasid kiiresti austust tema suurele isiksusele.

Lõuna-Aafrika Vabariigi valitseva Aafrika rahvuskongressi (ANC) esindaja meenutas erimeelsusi Thatcheri ja apartheidi vastu võidelnute vahel 1980. aastatel, kuid tunnustas tema juhiomadusi.

Iisraeli konservatiivne peaminister Benjamin Netanyahu oli üks esimestest Thatcherit meenutanud riigijuhtidest. „Ta oli tõesti suur juht,“ ütles Netanyahu.