Kohtumisel arutati meetmeid tuumaterrorismi ohuga võitlemiseks, sealhulgas tuumamaterjalide ja -objektide kaitsmist ning tuumamaterjalidega kaubitsemise takistamist, teatab BBC News.

USA president Barack Obama hoiatas, et endiselt on liiga palju pahatahtlikke osapooli, kes ähvardavad varuda ja kasutada ohtlikke tuumamaterjale.

„Ei ole vaja palju, vaid käputäis neid materjale, et tappa sadu tuhandeid süütuid inimesi ja see ei ole liialdus, see on tegelikkus, millega me silmitsi seisame,“ ütles Obama. „Maailma julgeolek sõltub meie tegevusest.“

Hiina president Hu Jintao kutsus üles looma rahvusvahelist keskkonda, mis soodustaks tuumajulgeoleku suurendamist.

Lõuna-Korea riigipea Lee Myung-bak kutsus üles konkreetsetele tegudele ohu vastu võitlemiseks, mis on rahule suur väljakutse.

Tippkohtumisel, millel osaleb ligi 60 riigijuhti üle maailma, on teisipäeval kavas vastu võtta kommünikee.

Tippkohtumise esmaspäevaseid kohtumisi domineeris Põhja-Korea kavandatav raketi väljalaskmine riigi rajaja Kim Il Sungi 100. sünniaastapäeva auks.

Teisipäeval teatas Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA, et ilmasatelliit, mis kavatsetakse orbiidile saata, aitab kaasa ilmaennustamisele, mis on vajalik põllumajandusele ja teistele majandusharudele.