Tuntumad pankadest on HSBC, Royal Bank of Scotland, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Nomura ja Société Générale, teatab Global Witness BBC Newsi vahendusel.

Pangad on keeldunud ütlemast, kas varad on olnud või on endiselt nende arvetel.

Euroopa Liit ja ÜRO on kõik Liibüa varad külmutanud.

2010. aasta juuniga dateeritud dokument näitab, et HSBC kümnel sularahaarvel oli 292,7 miljonit dollarit ning sama palju oli investeeritud riskifondidesse. Goldman Sachsis oli aga kolmel arvel 43 miljonit dollarit Liibüa raha.

Ligi 4 miljardit dollarit Liibüa raha oli investeerimisfondides ja struktureeritud toodete all. Ainuüksi Société Générale’is oli sel viisil paigutatud miljard dollarit.

Jaapani pangas Nomuras ja Bank of New Yorkis oli kummaski 500 miljonit dollarit.

Palju suuremat osa Liibüa investeerimisameti LIA varadest – kokku 19 miljardit dollarit – hoiti Liibüa enda ja Lähis-Ida pankades.

Samuti selgub dokumendist, et LIA hoiab miljardeid dollareid rahvusvaheliste korporatsioonide, nagu General Electric, BP, Vivendi ja Deutsche Telekom aktsiate all.

Juba varem on laialt teada, et LIA-l oli osalus Briti kirjastusgrupis Pearson, Itaalia pangas Unicredit ja tööstusgrupis Finmeccanica ning Kanada naftauuringutegrupis Verenex.

2006. aastal loodud LIA-l on umbes 70 miljardi dollari väärtuses varasid ning see on suuruselt 13. riiklik fond maailmas. Raha on sinna laekunud Liibüa naftatuludest.