Valge maja poolt avaldatud läkituses ütles Ameerika Ühendriikide riigipea, et Ameerika rahvas seisab koos Vene rahvaga ühiselt „vägivaldse ekstremismi" ja „nurjatute" terrorirünnakute vastasel rindel, vahendab FOXNews.

„Need rünnakud demonstreerivad suurt hoolimatust inimelude suhtes ja me mõistame need jultunud sammud hukka," lisas Obama.

Lisaks avaldas USA president Moskva metroorünnakutes hukkunute lähedastele ja kõigile venemaalastele sügavat kaastunnet.

Eriavaldusi on teinud ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Valgevene ja Ukraina presidendid - Aljaksandr Lukašenka ja Viktor Janukovitš. Leina- ja kaastundeavaldustega on esinenud juba Itaalia, Belgia, Aserbaidžaani, Eesti, Leedu ja Gruusia võimud.

Sama on teinud ka suurte rahvusvaheliste organisatsioonide nagu NATO, OSCE, PACE ja Euroopa Parlamendi juhid. Euroopa Liidu välispoliitiline esindaja Uphollandi paruness Catherine Ashton ja eurokomisjoni president José Manuel Durão Barroso teatasid Moskvale oma solidaarsusest terrorivastases võitluses.

Moskva metroo Sokolniki (punasel) liinil peatustes Lubjanka ja Park Kulturõ toimunud kahes plahvatuses hukkus vähemalt 38 inimest, kannatanuid on ligi 70. Naissoost enesetaputerroristide polte ja armatuuri tükke täis põrgumasinad plahvatasid hetkel kui rongid olid jaamades peatunud.

Võimud kahtlustavad videosalvestiste põhjal Kaukaasiast pärit terroriste, kellel olid slaaviliku välimusega naiskaasosalised.