Alates 1992. aastast ametis olnud Lužkov on väidetavalt tülis Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga. Nende konflikt arvatakse olevat alguse saanud Lužkovi artiklist Rossiiskaja Gazetas, kus oli tunda kriitilist suhtumist Medvedevi ja peaminister Vladimir Putini võimutandemi suhtes, vahendab RIA Novosti.

Reedel alustati mitmes telekanalis Lužkovi ja tema naise vastu täieulatuslikku meediakampaaniat.

NTV andis eetrisse dokumentaalsaate, milles süüdistati Lužkovi ja tema naist Jelena Baturinat laiaulatuslikus korruptsioonis. Väidetavalt olevat rikkuselt kolmas naine maailmas, Baturina kasutanud oma mehe positsiooni oma varanduse kokkuajamiseks. Forbesi andmetel on Baturina varanduse suurus 2,9 miljardit dollarit.

74-aastast Lužkovi süüdistati lisaks puhkuse nautimises, samal ajal kui Moskva lämbus metsatulekahjude suitsu.

„Vabanduste otsimine ei ole venepärane viis enese kaitsmiseks. Kui inimene hakkab vabandusi otsima, tähendab see, et ta on süüdi. Ma vastan ühemõtteliselt: see on kõnts ja segadus, mille eesmärk on linnapea mõjutamine, et teda midagi tegema panna…” ütles Lužkov REN TV-le.

Lužkov lisas, et ei ole kunagi oma naisele mingit ärilist eelist andnud.

„Minu naine on äärmiselt andekas inimene. Igaüks, kes temaga tegemist teeb, võib seda kinnitada… Ta oleks veel rikkam, kui ta poleks linnapea naine,” väitis Lužkov.