Esmaspäeval jäi Saksamaa suurimas, Frankfurdi lennujaamas ilmaolude tõttu ära enam kui veerand ning Euroopa suurimas, Londoni Heathrow' lennujaamas kümnendik lende, päev varem oli lennuliiklus veelgi hullemini häiritud, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Frankfurdis on esmaspäeval tühistatud 325 saabuvat ja lahkuvat lendu, Saksamaa suuruselt teises Müncheni lennujaamas on ära jäänud 161 lendu ehk enam kui 15 protsenti.

Prantsuse tsiviillennundusvalitsuse DGAC andmetel on pärast pühapäevast tihedat lumesadu oodata umbes 40 protsendi lendude tühistamist Pariisi Orly ja Roissy-Charles de Gaulle'i lennujaamas.

Ilmaolud häirivad ka merealust rongiliiklust Suurbritannia ja mandri-Euroopa vahel. Eurostar tühistas Prantsusmaa põhjaosa raudteedel kehtestatud kiirusepiirangute tõttu kuus reisi Londoni ning Brüsseli ja Pariisi vahel.

Ilmaolud on põhjustanud maanteedel ka tavalisest kordades rohkem õnnetusi.

Saksamaa edelaosas teatas politsei enam kui tuhandest ilmaoludest põhjustatud õnnetusest, riigi kirdeosas Berliini lähistel on liiklusele suletud terve kiirtee lõik.

Belgias Brügge lähistel sõitis libeduse tõttu teelt välja ja süttis põlema väikebuss, surma sai kolm ja raskelt vigastada kaks inimest.

Suurbritannias on külma tõttu suletud sajad koolid.

Moskvas on viimase nelja päeva jooksul maha sadanud ligi 50 sentimeetrit lund. Paks lumi põhjustab suuri liiklusummikuid, kuid pole takistanud linna kolme lennujaama tööd.