Meedia teatel on idaranniku linnadesse paksu lumevaiba toonud tormi tõttu surma saanud 16-18 inimest. Üks ohvritest on 36-aastane lapseootel naine, kelle lumesahk New Yorgi parklas alla ajas. Laps tuli ilmale keistrilõikega, kuid tema seisund on kriitiline, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Lumi on halvanud föderaalvalitsuse toimingud Washingtonis. Samast leiti lumest surnuna kohalikust psühhiaatriahaiglast pärit mees, ütles linnapea Vincent Gray.

Riiklik ilmateenistus hoiatas lumesaju jätkumise eest öötundidel, kuid lohutas, et reede hommikul hakkab torm vaibuma.

Atlanta ja New Yorgi lennuväljad olid lume tõttu suletud, Washingtoni Dullesi rahvusvahelisel lennuväljal mõõdeti lumekihi paksuseks 35 sentimeetrit.

Umbes 6500 lendu tühistati ja üle 3800 hilines.

Üheteistkümnes idaosariigis jäi elektrita 800 000 majapidamist ja ettevõtet, Põhja- ja Lõuna-Carolinas oli voolukatkestusi 340 000, teatas riiklik energiaamet neljapäeva õhtul.

Washingtonis ei sõitnud bussid ja kommunaalamet nägi suuremate teede lahtihoidmisega kurja vaeva. Koolid ei töötanud ning tänavad tühjenesid juba varakult, sest riigitöötajad olid koju jäänud või ametis kõnniteedelt lume rookimisega.

Isegi Valge Maja jättis ära igapäevase pressibriifingu, kesklinna National Mallile ilmusid aga suusatajad.

Lumepuuduse üle ei saa kurta ka New Yorgis, kus sadu jätkub prognooside kohaselt veel reedelgi.

Linnapea Bill de Blasio rõhutas, et ühistransport on parim liikumisviis ja soovitas elanikel oma auto koju jätta. Prügivedu peatati lume tõttu.

Virginia osariiki kimbutasid äikesetormid.

Viimaste päevade lumetorm on üks Ühendriikide tänavust talve iseloomustavate ilmanähtuste reast. Talve peetakse viimase 10 aasta halvimaks.