Siseminister Michel Wolteri sõnul on kaks pääsenut kriitilises seisundis.

Kompaniile Luxair kuulunud turbopropellerlennuk Fokker-50, pardal 19 reisijat ja kolm meeskonnaliiget, kukkus kell 10.15 (Eesti aja järgi 11.15) alla viie kilomeetri kaugusel Luksemburgi rahvusvahelisest lennujaamast, kus ta mõne minuti pärast oleks maanduma pidanud.

Lennukis oli 15 sakslast, viis Luksemburgi kodanikku ja kaks prantslast, lisas transpordiminister Henri Grethen pressikonverentsil.

Kuusteist inimest hukkus kohapeal ja neli eluohtlikus seisundis kannatanut surid hiljem haiglas, ütlesid ametnikud.

Naabermaa Belgia saatis Luksemburgi abipalve peale õnnetuskohale kaks päästekopterit.

“Olime lennukiga ühenduses ja siis äkki side katkes,” rääkis Luxairi esindaja Paul Greis. Hädasignaali lennujaama dispetšerid ei saanud, lisas ta.

Lennuk kukkus lagedale põllule mõnesaja meetri kaugusel elamurajoonist, kus elab palju välismaalasi.

See oli esimene õnnetus Luxairi 40-aastases ajaloos, ütles Greis. Lennuk oli kasutuses alates 1991. aastast ning alles eelmisel päeval tehnilise kontrolli läbinud, lisas ta.

Luxairi ülejäänud kolm Fokkerit jäävad esialgu kasutusest kõrvale ja saadetakse kontrolli, ütles Greis.

Luxairist 13 protsenti kuulub Saksa firmale Lufthansa ja 36,5 protsenti Luksemburgi valitsusele. Ülejäänud aktsiad on erafirmade ja Luxair Groupi käes.

Lennuk startis Berliini Tempelhofi lennuväljalt kell 8.43 (9.43). Saksa välisministeeriumi arvates oli ohvrite seas palju Saksa kodanikke.

Luksemburgi võimud ei tahtnud õnnetuse põhjusi kommenteerida. Juurdlus käib, ütlesid nad.

Luksemburgi lennuväli suleti pärast õnnetust umbes kaheks tunniks.

See oli Luksemburgi esimene lennuõnnetus pärast 1982. aasta septembrit, mil Aerofloti Iljušin-62 maandumisel rajalt kõrvale veeres ja metsatukka sõitis. Enamus 77 pardalolnust pääses eluga.