"Me tahame võimalikult kiiresti lahendada tšetšeeni probleemi ja loodame seda teha rahulikul teel," ütles Lukin pressikonverentsil. "Kuid igal juhul peab Tšetšeenia pool tunnistama, et on osa Venemaast - see on Venemaa territoorium."

Lukin ütles ajakirjanikele, et sai Vene kõrgete ametiisikute hukkumisest Tšetšeenias teada alles kolmapäeva hommikul.

"Sõda on sõda, selles on alati ka ohvreid. Neid on meie ja ka tšetšeenide poolel ja ohvrite arv kahjuks kasvab," sõnas Lukin.

Teisipäeval hukkus Tšetšeenias miiniplahvatuses Vene kaks kõrget ametiisikut ja vigastada sai Moskva poolt ametissenimetatud Groznõi linnapea.

Tšetšeenia tsiviilvalitsuse aseesimees Sergei Zverev ja Groznõi aselinnapea Nusreda Habussejeva hukkusid, kui nende auto lõunapoolses Tšernoretšje eeslinnas miini otsa sõitis. Autos oli ka linnapea Supjan Mahhatšajev, kes sai peavigastusi. Pärast plahvatust tulistati auto pihta lähedalasuvast põõsastikust, teatas Interfax.

"Meie arvates oli terrorirünnaku eesmärk Groznõi linnapea tappa," ütles Kremli esindaja Konstantin Makejev Reuterile.

Makejevi sõnul sõitis Tšetšeeniasse juhtunut uurima asepeaminister Nikolai Košman, Venemaa tsiviilesindaja Tšetšeenias.

Tšetšeeni võitlejad on tõotanud intensiivistada äkkrünnakuid Vene vägede pihta, nagu toimus ka 1994.-1996. aasta sõjas, mil Vene armee oli lõpuks sunnitud taanduma.

Moskva andmeil tegutseb Tšetšeenias veel umbes 500 võitlejat, kelle üllatusrünnakute ärahoidmiseks suudetakse vähe ära teha.