Lukašenka sõnul tahavad valgevenelased küll Venemaaga koos olla, aga „elada oma korteris”, ja selles suunas tuleb liikuda, vahendab Vzgljad.

„Me oleme jäänud kahekesi... Meie teiega vastutame selle slaavi maailma, slaavi tsivilisatsiooni eest. Kui me selle hukka saadame, saab meie lastel raske olema,” ütles Lukašenka, kelle sõnul seisab Minski ja Moskva ees püha ülesanne: säilitada riikide vahelised suhted.

„Jumal tänatud, Venemaal hakati muretsema, lõpuks liitriigist hoolima. Millest see tuleb? On ju juba aastakümneid möödunud sellest ajast, kui alustasime kurssi ühinemisele,” lausus Lukašenka RIA Novosti vahendusel.

Samas teatas Lukašenka, et Valgevene ei ole kunagi olnud ja temast ei saa Venemaa armuleivasööjat. „Lõpetage meie süüdistamine armuleivasöömises. Me ei ole kunagi olnud teie armuleivasööjad ega hakka olema. Kui rahvas seda kuuleb, eriti mina, enesearmastaja inimene, ei taha ma mingeid liite,” kuulutas Lukašenka.

Lukašenka sõnul ei kavatse Venemaa Valgevenet alla neelata. „Mingeid viiteid eriti Venemaa presidendi poolt, et Valgevene tuleb inkorporeerida või lülitada Venemaa koosseisu, pole ma kordagi kuulnud, isegi sellist meeleolu ei ole olnud. Pole mingeid kavatsusi hiiglaslikul maal Valgevenet alla neelata,” kinnitas Lukašenka.