„See, mis täna toimub, ei ole meie jaoks midagi ootamatut ega uut. Vanemad inimesed mäletavad, ja mitte ainult Valgevenes, kui tuhanded ja tuhanded inimesed läksid 90. aastatel tänavatele, keerasid ümber autosid, süütasid neid, loopisid Molotovi kokteile siis veel mitte praeguste butiikide ja poodide esimestele korrustele, vaid tavaliste inimeste akendesse. Ühiskonna väidetav iseorganiseerumine, niinimetatud revolutsioonilise olukorra vindumine, „valimiste mittelegitiimsus” ja muu selline on kõik müüdid. Need purustab täielikult ammu enne selle aasta valimiskampaaniat toimunud sündmuste süvaanalüüs,” lausus Lukašenka, vahendab Tut.by.

Kohtumisele oli kutsutud umbes 300 inimest: kõrged ametiisikud, parlamendi mõlema koja liikmed, riigiorganite ja organisatsioonide juhid ja spetsialistid, kohalike võimude esindajad kõigist oblastitest, presidendiadministratsiooni töötajad ja riigimeedia juhid.

Lukašenka sõnul kutsus ta nad kohtumisele, et tutvustada operatiivset analüütilist informatsiooni, „mis annab vastused tänastele kõige teravamatele küsimustele ja aitab paremini orienteeruda poliitilises olukorras Valgevene sees ja ümber”.