„Tuleb parlament kokku ja nad hakkavad arutama Abhaasia ja Lõuna-Osseetia küsimust. Vaikida me ei tohi,“ ütles Lukašenka infoagentuuri RIA Novosti vahendusel.

President Lukašenka kinnitas, et Valgevene jääb Venemaa liitlaseks ja, et Minsk toetab Moskva Gruusia-teemalist poliitikat.

Gruusia ja Venemaa vahelise konflikti esimestel päevadel ei võtnud Valgevene võimud mingit ametlikku seisukohta ega kommenteerinud toimuvat. Pärast seda, kui Vene pool avaldas nördimust Minski-poolse toetuse puudumise üle, kiitis Lukašenka Vene tegevust ning nimetas seda „arukaks ja ilusaks“.

Hiljem teatas Vene Minski saadik Aleksandr Surikov, et Venemaa ootab Valgevenelt ka edasisi samme – Abhaasia ja Lõuna-Osseetia rippumatuse tunnustamist. Praeguseks on Venemaa eeskujul nende riikide, kes de jure kuuluvad Gruusia koosseisu, suveräänsust tunnustanud vaid Nicaragua.

Venemaa-Valgevene liidu riigisekretär Pavel Borodin ennustas, et Abhaasia ja Lõuna-Osseetia võivad saada liitriigi liikmeteks selle aasta lõpuks. Seda hoolimata Lukašenka 8. septembril pressikonverentsil tehtud avaldusest, et liitriigi ehitus on külmutatud, vahendab infoagentuur Interfax.