"Mõned seostavad seda probleemi kord plüüskarude, kord elevantidega. Need on täiesti erinevad asjad," vahendab BNS Lukašenka sõnu tema töövisiidil Hrodna oblastisse.

""Plüüsasjakeste" juhtum kattums diplomaatilise konfliktiga. Ent see on teine teema, mis nõuab Rootsilt ja Leedult rahvusvahelistele standarditele vastavat vastust, millega me täna ka tegeleme," selgitas riigipea.

"Kui neid vastuseid vastavalt rahvusvahelistele normidele ei tule, siis leiame "plüüsasjadele" adekvaatse vastuse," lisas ta. "Ning leedulased peavad meile vastama, miks nad võimaldasid oma territooriumil riigipiiri rikkuda".

Lukašenka teatas, et Rootsi lennuki vahejuhtumit uurides selgus, et "need, kes valmistasid ette riigipiiri rikkumist, töötasid koos Rootsi saatkonnaga".

"Meil on olemas tõendid, uurijad on need esitanud," väitis ta.

"Ärgu suursaadik (Stefan Eriksson) keerutagu, et tegeles meie juures demokraatia kaitsmisega. Me veel uurime, millist rolli mängis endine Rootsi saatkond selles vahejuhtumis," lubas Lukašenka.

Samuti kuulutas president, et plüüskarude dessandi korraldanud rootslastel "vedas", kuna Valgevene jõuametkondadel "hakkas neist kahju".

"Las palvetavad õhutõrje, piirivalvurite poolt, kes nad piiri kohal kohe registreerisid ja neid haletsesid. Vaadake, lennuk on ju vineerist. Aga sellest tuli skandaal. Toimus rahvusvaheliste kokkulepete rikkumine," lisas ta.