„Kohtume iidsete slaavi pealikute ja auväärsete kasakaatamanide eeskujul kahevõitluseks. Kes võidab, dikteerib ka vastaspoolele oma tingimused,“ öeldakse Plotnitski Porošenkole adresseeritud avalikus kirjas, vahendab TASS.

Plotnitski ei kahtle kahevõitluses Porošenkoga oma võidus. „Ma panin ette iidse, vanamoodsa kombe, kus jumal karistab ebaõiglast,“ kirjutas Plotnitski.

Plotnitski sõnul ei kujuta ta ette, et võiks alla jääda. „Me oleme alati öelnud ja kinnitame, et meie asi on õige ja võit saab olema meie, me oleme seda tõestanud ühe korra ja võime tõestada ka teist korda, aga jälle paljude inimeste surma hinnaga nii meie kui ka nende pool. Niisiis milleks? Las Petro Oleksijovõtš valab kas või kordki oma verd ja näitab rahvale, kes ta valis, et ta on tõesti juht, et ta on võimaline astuma välja oma rahva kaitseks isegi isikliku elu hinnaga,“ kirjutas Plotnitski.

Luganski rahvavabariigi juht tegi Ukraina presidendile ettepaneku valida välja duelli koht ja jättis talle ka õiguse valida relvad.

„Ma pole vastu otseülekandele ükskõik millisel telekanalil, kui Teie peate seda võimalikuks. Kahevõitluse koha ja relvade valiku jätan Teile. Mõlemal poolel on õigus tuua kaasa kuni kümme vaatlejat-sekundanti ja kuni kümme meedia esindajat, et kahevõitlus oleks aus,“ teatas Plotnitski.

Plotnitski esitas ka nõudmised, mis tuleb täita tema võidu puhul. Need on viivitamatu sõjategevuse peatamine, kõigi Ukraina seaduslike, poolseaduslike, paraseaduslike ja ebaseaduslike relvaformeeringute väljaviimine Luganski ja Donetski oblastite administratiivpiiridest ning läbirääkimiste kiire alustamine rahulepingu sõlmimiseks ühelt poolt Ukraina ja teiselt poolt Luganski ja Donetski rahvavabariikide vahel.

„Kui Te tahate ikkagi valada oma ja meie sõdurite, nende naiste, emade, vanade ja laste verd, siis tõestage, et Teie olete valmis valama oma verd – võtke vastu minu väljakutse,“ öeldakse Plotnitski kirjas.