„Ma olen sõnatu,“ ütles 24-aastane Kwak Bo-ram AFP-le. „Ma korraga šokeeritud ja mures. Varem on need alati kuulujutud olnud, mitte kinnitatud teated.“

„Ma kardan, et tuleb sõda. Ma arvasin alguses, et see pole tõsi,“ ütles 22-aastane üliõpilane Song Bo-na.

„Ma polnud isegi palju ette kujutanud, mis juhtuks, kui Kim Jong Il sureks, aga nüüd on ta surnud. Ma olen šokis ja mind huvitab väga, mis nüüd juhtub,“ rääkis koduperenaine Byun Mi-sook.

49-aastane ärimees Kim Sung-il loodab, et Põhja-Korea muutub pärast juhi surma. „Surm on ja peab olema päästikuks muutusteks Põhja-Korea sees ja sellest väljas,“ ütles Kim.

Teine ärimees, 50-aastane Ko Jae-lin loodab samuti muutustele. „Ma arvan, et Põhja-Korea avaneb nüüd palju varem, kui enne spekuleeriti,“ sõnas Ko.

21-aastane tudeng Kim Lee-soo ütles, et lõunakorealased ja nende valitsus peaksid jääma rahulikuks ning üritama reageerida asjakohaselt, sest sellel on tohutu mõju Lõuna-Korea positsioonile rahvusvahelises kogukonnas.

Reaktsioonid internetis olid vähem vaoshoitud.

„Keegi ei tohiks surnule austust avaldada,“ kirjutas kasutaja Lim Jung-min portaalis Nate.

„Ma soovin, et müokardilised infarktid ja südamerabandused oleksid geneetilised ja päranduksid perekonnaliini mööda,“ ütles teine kasutaja Kwon So-Young.

Lõuna-Korea valitsus kuulutas välja häireolukorra ning kokku kutsuti rahvuslik julgeolekunõukogu.

„Jälgimist ja julgeolekumeetmeid piirialadel on tugevdatud. Me pöörame suurt tähelepanu Põhja-Korea sõjaväe igasugustele liikumistele,“ teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja AFP-le.