Kaubanduskoda teatas, et venelased tähistavad uue aasta saabumist jaanuari esimesel nädalal pikalt ja nende jõulud on 7. jaanuaril 2013, vahendab Helsingin Sanomat.

„Kagu-Soome piiripunktide kaudu Soome saabuvate venelaste arv lisandub 2013. aasta kolmekuningapäeval hinnanguliselt 85 000 isiku võrra, kui reisijate arvu kasv jätkub praegusel tasemel. Reisijatest üle neljandiku tuleb hinnangute järgi pealinnapiirkonda, millele lisaks saabub mõni tuhat reisijat Venemaalt lennates või laevaga,“ ütles Helsingi piirkonna kaubanduskoja esindaja Tiina Pasuri, kelle sõnul kasvab Vene klientide hulk siis Helsingi piirkonnas 23 000 võrra. „Meil on seega järgmisel kolmekuningapäeval erakordselt palju ostusooviga ja maksevõimelisi Vene kliente ootamas, et saaks ostudele minna.“

Enamik venelastest tuleb Soome ostudele ja nad kulutavad Soomes ka keskmisest rohkem raha. Viimase uuringu järgi kulutasid Kagu-Soome piiripunktide kaudu riiki saabunud venelased 180 eurot päevas, samas kui välisturistid kulutavad keskmiselt vaid 67 eurot.

Eriluba poodide lahtiolekuks taotleti Helsingi piirkonna kaubanduskoja kogu tegutsemispiirkonnale, mis ulatub Siuntiost Karkkila, Mäntsälä ja Lapinjärvi kaudu Loviisasse.

Eelmisel aastal anti eriluba poodide lahtiolekuks vaid Helsingile, Espoole ja Vantaale.

Müüjad on eriloa andmise vastu.