„Ta on sõjakurjategija ja peab Osseetia rahvale kallaletungimise pärast vastust andma,“ ütles Lõuna-Osseetia president Eduard Kokoitõ intervjuus Vene ajalehele Komsomolskaja Pravda.

Kokoitõ kinnitas, et igasugused kontaktid Gruusia praeguse juhtkonnaga on võimatud, sest tegemist on „verise režiimiga“. Sellest hoolimata kavatseb Tshinvali Kokoitõ sõnul rajada normaalsed heanaaberlikud suhted Gruusia rahva ja selle inimesega, kelle rahvas valib riigi etteotsa.

„Kuid on väga kahetsusväärne, et praegu me veel ei näe Gruusias selliseid jõude, mis võitleksid rahva huvide eest. Isegi see opositsioon, mis antud hetkel Gruusias eksisteerib, on alustanud Washingtoni külastamist, et pakkuda ennast Saakašvili mantlipärijateks,“ kurtis Kokoitõ väljaandele.

Lõuna-Osseetia presidendi arvates ei peaks jooksma Washingtoni vahet, vaid tuleks hoopis oma rahavaga tegeleda, sest rahva huvide eest tuleb seista kodus mitte võõrsil.

„Oma riigi huvide eest tuleb hea seista, mitte teise riigi geopoliitiliste ülesannete eest, kes maksab sellistele poliitikutele palka,“ lisas Kokoitõ.

Lõuna-Osseetia võimude andmetel hukkus augustikuise Gruusia sõjalise operatsiooni tagajärjel üle 1500 osseedist tsiviilisiku.