Sellise avaldusega tuli infoagentuuris RIA Novosti toimunud pressikonverentsil komitee juht Aleksandr Bastrõkin.

„Tänaseks on meil ümberlükkamatud tõendid selle kohta, et nendes sõjalistes sündmustes osalesid Ukraina natsionalistlike organisatsioonide UNA-UNSO liikmed,“ ütles Bastrõkin.

UNA-UNSO esindajate osalemisest Gruusia poolel annab Bastrõkini sõnul tunnistust Tshinvali rajoonis Otšabeti külast leitud natsionalistide isiklikud asjad, välivorm, märkmikud ja 27. juulist 2008 pärinev Gruusia siseministeeriumi käskkiri, mis kinnitab UNA-UNSO üksusele relvade andmise.

SKP juht Bastrõkin teatas, et lisaks ukrainlastele võitlesid Tbilisi poolel ka ameeriklased, türklased ja tšehhid. Konflikti ajal ilmusid mitmetes Vene väljaannetes ka teated baltlaste osalemise kohta, kuid komitee juht seda teemat pressikonverentsil jutuks ei toonud.

Lisaks kinnitab tema sõnul võõrsõdurite osalemist Gruusia vägede poolel ka paljude tunnistajate ütlused, keda kuulati pärast konflikti üle.

Venemaa prokuratuuri juurdluskomitee (SKP) on seoses 8.-12. augustini toimunud sõjalise konfliktiga algatanud paragrahvide 105 (kahe või enama isiku tapmine) ja 357 (genotsiid) alusel kriminaalasjad ning tunnistanud üle 5000 inimese Gruusia agressiooni ohvriks.