Kaks Lõuna-Korea lõunaosa linna Daegu ja Cheongdo on kuulutatud „erihooldustsoonideks”, vahendab BBC News.

Luku taha on pandud ka Lõuna-Korea sõjavägi, sest nakatunud on mitu sõdurit.

Täna teatas Lõuna-Korea sajast uuest nakatumisest ja eile oli neid 53.

Lõuna-Koreas on nüüd kokku 204 kinnitatud nakatumisjuhtumit ja tegemist on suuruselt kolmanda nakkuskoldega pärast Mandri-Hiinat ja Jaapani sadamas seisvat ristluslaeva.

Täna teatavaks saanud sajast uuest nakatumisjuhtumist 86 registreeriti Daegus, mis asub pealinnast Soulist 300 kilomeetrit kagus, ja neist omakorda pea kõik ühes ususektis.

Eile teatasid Lõuna-Korea võimud ka esimesest surmajuhtumist Daegu naaberlinnas Cheongdos. Mees oli pikaajaline patsient ühes vaimuhaiglas, kus on nakatunud veel 15 patsienti. Täna teatati ka teisest surmajuhtumist samas haiglas.

Peaminister Chung teatas, et valitsus seab valmis ressursse nagu haiglavoodid, meditsiinivahendid ja tervishoiutöötajad ja hoiatas, et viirus levib nüüd kohapeal.

Tervishoiuminister Park Neung-hoo ütles, et võimud lubavad haiglatel hingamisteede haigustega patsiendid teistest eraldada, et vältida viiruse levimise võimalust meditsiiniasutustes.

Lõuna-Korea kaitseminister andis käsu kogu personali paigale jäämiseks ja tühistas kõik puhkused, sest nakatunud on mitu sõdurit.

Daegu suurim nakkuskolle näib olevat ususekt, mis nimetab end Shincheonji Jeesuse Kirikuks, Saatuse Tabernaakli Templiks. Daegu linnapea sõnul oli enam kui 400 kiriku liikmel sümptomeid, aga kõiki neid ei ole jõutud kontrollida.

Daegu on Lõuna-Korea suuruselt neljas linn 2,5 miljoni elanikuga, mille tänavad on praegu suuresti tühjad ja inimesi on palutud kodudes püsida.

Hiinas on viirusesse surnute arv kasvanud 2236-ni ja nakatunuid on kokku üle 75 000.