Põhja-Korea omakorda rääkis teist päeva järjest sõjast. Pyongyangist teatati reedel, et praegust olukorda nähakse ühe sõja faasina ja kõige kahe Korea vahelistesse suhetesse puudutavaga tegeldakse otsustavalt, vahendab Associated Press.

Lõuna-Korea rahvusliku julgeoleku nõukogu koosneb peaministrist, välis- ja kaitseministritest, ühinemisministrist ja rahvusliku luureteenistuse ülemast.

President Lee lubas neljapäeval võtta kasutusele resoluutsed vastumeetmed Põhja-Korea tegevusele. Lähipäevil on oodata Lee pöördumist rahva poole.

USA riigisekretär Hillary Clinton alustab kolmepäevast ringsõitu piirkonnas, saabudes reede õhtul Jaapanisse. Pärast Tokyot liigub Clinton edasi Hiinasse ja Lõuna-Koreasse.

Mõni tund enne Clintoni teele asumist nimetas Valge Maja Lõuna-Korea sõjalaeva põhja laskmist agressiooniaktiks ning ohuks rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule ning Korea sõja lõpetanud vaherahuleppe rikkumiseks.

ÜRO vaherahukomisjon hakkab uurima, kas Põhja-Korea on 1953. aasta vaherahulepingut rikkunud. Kui leitakse, et on, alustatakse Pyongyangiga sõjalisi läbirääkimisi ja protesteeritakse tungivalt lepingu rikkumise vastu.