Ükskõik kes võidab, asendab ta praegust presidenti Lee Myung-baki, kes peab seaduse järgi pärast viieaastast ametiaega tagasi astuma, vahendab BBC News.

Valimisjaoskonnad avati kell 6 kohaliku aja järgi (kell 23 Eesti aja järgi) ning need suletakse 12 tundi hiljem. Ametlikke tulemusi on oodata neljapäeva varastel tundidel.

Seitse tundi pärast hääletuse algust oli valimas käinud 45,3 protsenti hääleõiguslikest.

Lõuna-Koreas on kolmapäev kuulutatud töövabaks päevaks, et inimesed saaksid rahulikult valimas käia.

Park Geun-hye on endise sõjaväelise valitseja kindral Park Chung-hee tütar. Kindralit on kiidetud Lõuna-Korea majandusedule aluse paneku eest aastatel 1961-1979, kuid süüdistatud teisitimõtlejate julmas mahasurumises. Parki mõlemad vanemad mõrvati: ema 1974. aastal Põhja-Korea-meelse tulistaja poolt ja isa 1979. aastal tema enda luureülema poolt.

60-aastane Park, kes septembris vabandas inimõiguste rikkumise eest isa valitsemisajal, ütles teisipäeval, et temast saab president, kes hoolitseb rahva elatise eest ja mõtleb ainult rahvale.

„Ma taastan purunenud keskklassi ja avan uue ajastu, kus keskklass moodustab kuni 70 protsenti rahvastikust,“ ütles Park pressikonverentsil Soulis.

Endine inimõigustealane jurist Moon istus kunagi vangis kindral Parki režiimi vastu protestimise eest.

Ta oli president Lee eelkäija Roh Moo-hyuni personaliülem. Roh tegi 2009. aastal korruptsioonijuurdluse ajal enesetapu.

Pressikonverentsil osutas Moon praegustele korruptsiooni- ja ebakompetentsussüüdistustele, mis ümbritsevad Parki parteid.

„Kogu seda kriisi... ei lahendata esindusmängija asendamisega. Me peame vahetama kogu meeskonda,“ ütles 59-aastane Moon.

Mõlemad kandidaadid on lubanud suurendada sotsiaalkulutusi, vähendada lõhet rikaste ja vaeste vahel ning ohjeldada Lõuna-Korea perekondlikke tööstuskonglomeraate, mida nimetatakse chaebol'ideks.

Põhja-Korea teema pole kampaanias väga esile kerkinud, vaatamata hiljutisele raketistardile. Mõlemad kandidaadid on lubanud Pyongyangiga rohkemat suhtlemist, kuigi Park ettevaatlikumalt kui Moon.