Lõuna-Korea teatas 64 uuest Covid-19 juhtumist viimase 24 tunni jooksul. Kokku on nakatumisjuhtumeid 8961 ja surmajuhtumeid 111, vahendab BBC News.

Tervishoiuametnikud hoiatavad aga enesega rahulolu eest ja usuvad, et Lõuna-Koreal seisab ees veel pikk sõda viiruse vastu.

Lõuna-Koreas on sealse uudisteagentuuri Yonhap teatel olnud kaks nakatumislainet. Esimene algas 20. jaanuaril esimese kinnitatud juhtumiga ja teine massilise nakatumisega ususektis.

Nüüd kardetakse, et sissetoodud juhtumid võivad tekitada kolmanda laine.

Valitsus kavatseb paigutada umbes 20 telefoniputkasarnast testimispunkti Incheoni lennujaama (teenindab Souli piirkonda), et kiirendada kõigi Euroopast saabujate testimist.

Uued riiki sisenemise protseduurid võeti kasutusele eile. Seni on Lõuna-Koreasse saabunud 152 viiruse sümptomitega inimest ja nad ootavad proovide tulemusi.

Valitsus kutsus nädalavahetusel inimesi hoiduma eemale massilise kogunemise kohtadest nagu kirikud, karaokebaarid, ööklubid ja spordisaalid.

Usujuhtidel paluti kontrollida usklike temperatuuri ja hoida neid teineteisest vähemalt kahe meetri kaugusel igasuguste teenistuste ajal, mida peetakse vajalikuks.

Mitmeid kirikuid ootavad õiguslikud sanktsioonid juhiste rikkumise eest.