Põhja-Korea on seni eitanud miinirünnaku korraldamist, vahendab uudisteagentuur Associated Press.

Samal ajal räägivad kahe Korea riigi kõrgetasemelised asetäitjad juba kolmandat päeva rindejoonel asuvas Panmunjomi „rahukülas“ läbi võimalusi pingeid maandada.

Läbirääkimisi demilitariseeritud tsoonis asuvas külas alustati tund aega pärast seda, kui Põhja-Korea esitas nädalavahetusel ultimaatumi, milles nõudis lõunanaabrilt piirilähedaste valjuhääldist lastavate propagandasaadete, uudiste, ilmateate ja muusika lõpetamist ja kõlarite eemaldamist.

Situatsioon Korea poolsaarel on viimastel nädalatel taas pingestunud. Soul otsustas pärast Põhja-Korea miinirünnakut eelmisel nädalal, et teeb taas kord pärast 11-aastast vaheaega algust propagandaoperatsioonidega piiril, kasutades nii lendlehtede kommunistlikku riiki saatmist kui ka kõlaritest lääneliku ja Kim Jong-uni halvustava sõnumi edastamist.

Põhja-Korea nimetas propaganda tegemist „avalikuks sõjakuulutuseks“ ja kuulutas riikliku uudisteagentuuri vahendusel, et „[Souli] marionettväed ei tohiks unustada, et Lõuna-Korea võib mõtlematute lendlehtede levitamise tõttu tulemereks muutuda“.