Politsei leidis kahtlusaluse põlenud auto suusakuurorti lähedalt Big Bear Lake'ist 128 kilomeetri kaugusel Los Angelesest idas, vahendab BBC News.

Väidetavalt on Dorner koostanud ka 14-leheküljelise manifesti, milles ähvardatakse mitmeid inimesi, sealhulgas Los Angelese politsei töötajaid.

USA mereväe endine reservist Dorner töötas Los Angelese politseis aastatel 2005-2008, kuid kaotas töö valeütluste andmise eest.

Dornerit kahtlustatakse Los Angelese politsei endise kapteni 28-aastase tütre Monica Quani ja viimase elukaaslase, 27-aastase Keith Lawrence'i tapmises pühapäeva õhtul nende kodus autos California osariigis Irvine'is. Lisaks sellele kahe politseiniku tulistamises, sealjuures üht kriimustades, neljapäeva hommikul Los Angelesest idas Coronas ning kahe politseiniku varitsemises Riverside'i linnas mõni tund hiljem ning neist ühe tapmises ja teise haavamises.

Monica Quani isa esindas Dornerit distsiplinaartribunalis, mis tegi otsuse Dorneri kahjuks, kui ta töölt vallandati.

Kohtudokumentide järgi vallandati Dorner 2008. aastal pärast valekaebuse esitamist väljaõppetöötaja vastu, milles ta väitis, et viimane lõi vahistamisel kahtlusalust, kes oli raskelt dementne skisofreenik.

„Loomulikult teab ta, mida ta teeb – me ise õpetasime ta välja. See on äärmiselt murettekitav ja hirmutav, eriti asjaga seotud politseinikele,“ ütles Los Angelese politseiülem Charlie Beck.

Becki sõnul on Dorneril ligipääs mitmetele relvadele, sealjuures automaadile.

Neljapäeva hommikul tulistas närviline politseinik ekslikult autot, mida pidas Dorneri omaga sarnaseks. Kaks naist sai haavata.

Häireseisundis on ka naaberosariigi Nevada politsei, sest kahtlusalusel on maja 14,5 kilomeetri kaugusel Las Vegas Stripist.

Politsei teatas varem, et üks kodanik leidis San Diego lennujaama lähedalt Dornerile kuulunud Los Angelese politsei ametimärgi ja isikutunnistuse.

San Diego politsei teatas, et kahtlusaluse kirjeldusega kokkusobinud mees püüdis kolmapäeva õhtul ühest linna jahisadamast mootorpaati varastada. Kui paadi mootor käima ei läinud, sidus kahtlusalune kinni selle pardal olnud 81-aastase mehe ja põgenes.

Dorneri viimane elukoht teatakse olevat California osariigis La Palmas.

Dorneri „manifest“ koosneb 11 000 sõnast ning selles on mitmeid süüdistusi endiste kolleegide vastu koos kibedate viidetega lapsepõlvele. Hoiatatakse ebakonventsionaalse ja asümmeetrilise sõja eest kõigi Los Angelese politsei vormikandjate vastu, olgu nad siis tööl või tööst vabad.

„Kahjuks on see vajalik kurjus, mida ma ei naudi, aga pean selles osalema ja selle toime panema, et Los Angelese politseis toimuks olemuslik muutus ja ma saaksin oma nime tagasi,“ kirjutas Dorner.

Manifest lõpeb mitmete avaliku elu tegelaste kiitmisega, alates New Jersey kubernerist Chris Christie'st kuni näitleja Bill Cosbyni.