Ametivõimude teatel oli tegu eraldiseisvate intsidentide, mitte massipussitamisega. Juhtumitest kolm leidsid aset vana-aastaõhtul ja üks uusaastahommikul, vahendab uudistekanal BBC.

Üks noormees toimetati öötundidel haiglasse raskete pussitamishaavadega. Ta jäi ellu, kuid tema tervislik seisund ei ole kiita: arstide sõnul on see raske.

Ühe surmajuhtumiga seoses peeti uusaastahommikul kinni viis meest, keda kahtlustatakse seotuses pussitamisega, mille tagajärel suri 18-aastane nooruk. Teadaolevalt ei ole teiste pussitamistega seoses politseil veel kedagi vahi all.

Hukkunute seas oli ka 20-aastane noormees, keda pussitati vana-aastaõhtul Memorial avenüül, 17 aastane poiss, kes sai aastavahetuse eel surmava noahoobi Norwood Streetil, ja 20-aastane noormees, keda rünnati varahommikul surmavalt Old Streetil.

Londoni politseikomandör Neil Jerome tänas kõiki pealinlasi ja suurlinna külalisi, avaldades rõõmu, et valdava enamuse jaoks möödus aastavahetus probleemideta.

Ta pidi aga nentima, et väikese grupi inimeste otsus tegeleda uusaastaööl korrarikkumiste ja vägivallaga tõi endaga hulgaliselt traagilisi tagajärgi. „On kahetsusväärne, et ajal, mil paljud meist mõtlevad selle peale, mida toob 2018. aasta, tuleb neljal perel leinata neile kalli inimese lahkumist mõttetu vägivalla ja nugade julma kasutamise tagajärjel,“ nentis Jerome.