Juba 30. korda peetav iga-aastane paraad algas Hyde parkist ning suundus läbi linna südame. Korraldajate sõnul oodatakse üritusele 100.000 inimest, sõltumatuid hinnanguid seni pole.

“Ilm pole kõige parem… kuid on kuiv ja üsna soe… ning paraad on kostüümide ja kärude poolest kindlasti ajaloo värvikaim,” sõnas ürituse esindaja Reutersile.

Pärast paraadi algas Londoni idaosas Hackney Karshesis pidu, kus lavale astuvad teiste seas tüdrukutebänd Atomic Kitten ja Iiri poistegrupp Westlife.

Umbes 700 osalejaga ettevõtmisest 1972. aastal on iga-aastane homotrall tõusnud Londoni meelelahutusmaailma üheks tippürituseks, pälvides ka peaminister Tony Blairi ja linnapea Ken Livingstone’i poolehoiu.

Selle aja jooksul on homomaailmas palju muutunud. Kui 30 aasta eest polnud paljud homoseksuaali oma silmaga näinudki ning sadade geide marssimine oma õiguste nimel põhjustas imestust ja halvakspanu, siis tänaseks on olukord muutnud.

Avalikult homodena esinevad staarid, nagu Elton John ja Boy George ning ülimenuka TV jutusaate juht Graham Norton annavad tunnistust, et britid aktsepteerivad ning armastavad igapäevaelus pisut omasooihalust.

Paari nädala pärast avatakse Briti ja ilmselt ka kogu maailma esimene spermapank lesbidele.

Homoseksuaalid nõuavad ka adopteerimisõigust ning taotlevad, et leiboristid täidaks lubaduse tunnistada kehtetuks seadus, mis keelab kooliõpetuses homoseksuaalsuse käsitamise aktsepteeritava sättumusena.